Ωφελούμενοι

Συχνά, δεν έτρωγα η ίδια για να ταΐσω τα παιδιά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μου ζητούσαν ένα ποτήρι γάλα και δεν είχα να τους δώσω.
Με τη βοήθεια που λαμβάνω αυτή τη στιγμή, τα παιδιά μου μπορούν και τρώνε κανονικά όλα όσα χρειάζονται τα μικρά παιδιά για να μεγαλώσουν σωστά και δεν είχαμε τόσα χρόνια.
Πλέον, νιώθω πιο ασφαλής και σίγουρη για το μέλλον τους.
Κ. (Μαμά – Ωφελούμενη του Πρώτα το Παιδί)
Στηρίζουμε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας ή κάτω από αυτό. Οι ωφελούμενοί μας είναι οικογένειες που πασχίζουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και παράλληλα, να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Οικογένειες είτε μονογονεϊκές, είτε με τον έναν ή και τους 2 γονείς άνεργους, χτυπημένες από την μακροχρόνια και συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της χώρας, με παιδιά κάθε ηλικίας και με ποικίλες, αλλά πάντα επείγουσες ανάγκες.
Συνεργαζόμαστε με κοινωνικές υπηρεσίες δήμων για να μας φέρουν σε επαφή με τις πιο ευάλωτες οικογένειες στην εκάστοτε περιοχή, οι οποίες αναζητούν βοήθεια. Αυτή τη στιγμή, σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω, προσφέρουμε σε 20 παιδιά ηλικίας λίγων μηνών έως 17 ετών ποιοτική διατροφή (λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, κρέας, ψάρι κ.α.), παρακολούθηση από παιδίατρο, οδοντίατρο και διατροφολόγο, μαθήματα Αγγλικών και αθλητικές δραστηριότητες για τα μεγαλύτερα παιδιά, ενώ παρέχουμε και συμβουλευτική στους γονείς.
Συνολικά, μαζί με τα παιδιά, 39 μέλη των οικογενειών αυτών επωφελούνται από τις υπηρεσίες μας.

Γνώρισε κάποιες από τις οικογένειες που υποστηρίζουμε

Γνώρισε την Οικογένεια

της Κ. και του Γ.

Η Κ. και ο Γ. έχουν τρία παιδιά, ηλικίας από 2 έως 11 ετών.
Ζουν σε ένα υπόγειο με λιγοστό φως, αλλά πολλή αγάπη μεταξύ τους.  Τα παιδιά δεν έχουν δικό τους δωμάτιο, όμως έχουν διακοσμήσει το χώρο με ζωγραφιές πραγμάτων που αγαπάνε.
Όταν τους γνωρίσαμε, οι δυνατότητές τους να τραφούν σωστά ήταν ελάχιστες, αφού με τον ένα μισθό του νοικοκυριού, χρειαζόταν να καλύψουν και όλα τους τα πάγια έξοδα.
Έτσι, ξεκινήσαμε άμεσα να προσφέρουμε διατροφική βοήθεια, παρακολούθηση των παιδιών από παιδίατρο και διατροφολόγο, παρακολούθηση της εγκύου μητέρας από γυναικολόγο και συνεδρίες συμβουλευτικής με τους γονείς.
Συνεχίσαμε με μαθήματα Αγγλικών και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για τα διαδικτυακά μαθήματά του σχολείου και του φροντιστηρίου στη διάρκεια της καραντίνας, καθώς και οδοντιατρικές εργασίες.
Σήμερα, εκτός από τους μονόκερους και τα οικογενειακά πορτρέτα, στους τοίχους υπάρχουν πλέον και ζωγραφιές πολύχρωμων, φρέσκων χυμών και λαχανικών.
Πρώτα το Παιδί Beneficiaries
ΠτΠ_ Beneficiaries (1)

Γνώρισε την Οικογένεια της Δ.

Η Δ. μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, 7 και 8 ετών.
Στη γνωριμία μαζί της, είδαμε έναν άνθρωπο που έχει περάσει πολλά, αλλά παλεύει καθημερινά και αδιάκοπα να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του. Οι διατροφικές τους ανάγκες ήταν μεγάλες, πολλές φορές τα διαθέσιμα τρόφιμα δεν έφταναν για να καλύψουν τις ανάγκες όλης της οικογένειας μέσα στην ημέρα.
Οι φορές που μπορούσαν να αγοράσουν κρέας ή ψάρι ήταν ελάχιστες, ακόμα και το γάλα πολλές φορές ήταν σε έλλειψη στο σπίτι.
Προσφέρουμε διατροφική βοήθεια και συστηματική παρακολούθηση από παιδίατρο στα παιδιά, καθώς και συνεδρίες συμβουλευτικής για την ενδυνάμωση και τη στήριξη της μητέρας. Παρείχαμε επίσης εξοπλισμό για να μπορέσει το μεγαλύτερο παιδί να συνεχίσει απρόσκοπτα τα μαθήματά του, μέσω τηλεκπαίδευσης, στη διάρκεια της καραντίνας.
Επόμενά μας βήματα, η ένταξη των παιδιών σε σταθερή οδοντιατρική παρακολούθηση, ώστε να προσφέρουμε κι εκεί όποια βοήθεια είναι απαραίτητη, αλλά και η ένταξη τους στις αθλητικές, εξωσχολικές δραστηριότητες που αγαπάνε, όπως το Tae Kwon Do.
Σήμερα, το ψυγείο τους διαθέτει πλέον γάλα, κρέας, ψάρι και τα παιδιά δεν χρειάζεται να στερηθούν κανένα από τα, πολύτιμα για την ανάπτυξη τους, γεύματα.

Γνώρισε την Οικογένεια της Σ.

Η Σ. μόνη μητέρα, με 2 παιδιά, 4 και 11 ετών, ήρθε στα προγράμματά μας τον Ιανουάριο του 2021. Ακούραστη και στοργική, προσπαθεί να ξεπεράσει με δύναμη και υπομονή όλα τα εμπόδια για να μεγαλώσει τα παιδιά της σε ένα ασφαλές περιβάλλον, γεμάτο με αγάπη.
Οι ανάγκες τους, μεγάλες και επείγουσες, τόσο στο διατροφικό κομμάτι, όσο και στο ιατρικό, αφού το ένα παιδί είναι ανασφάλιστο και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι τακτικές ιατρικές του ανάγκες, αλλά και οτιδήποτε έκτακτο, κάτι που αποτελεί καθημερινό άγχος και βάρος για τη μητέρα του.
Επόμενά μας βήματα, η πλήρης ένταξη των παιδιών σε όλους τους άξονες δράσης μας, αφού θα καλύψουμε τόσο το διατροφικό κομμάτι, με αποστολές τροφίμων σε εβδομαδιαία βάση, όσο και το εκπαιδευτικό, με δραστηριότητες που τα παιδιά αγαπάνε, αλλά και το ιατρικό, με σταθερή παρακολούθησή τους από παιδίατρο και αξιολόγηση από οδοντίατρο. Τέλος, θα προσφέρουμε σταθερές, εβδομαδιαίες συνεδρίες συμβουλευτικής με τη μητέρα.
ΠτΠ_ Beneficiaries (2)

Γίνε Κομμάτι του Έργου μας

Πρώτα το Παιδί join us
Κάνε Δωρεά

Ενίσχυσε σήμερα ένα παιδί. Κάνε τη δωρεά σου στα προγράμματά μας, ΕΔΩ
Πρώτα το Παιδί join us
Μάθε τα Νέα μας
Κάνε εγγραφή στο Newsletter και ακολούθησε μας σε Facebook, Instagram και LinkedIn
Πρώτα το Παιδί join us
Πρόγραμμα "Στηρίζω Ένα Παιδί"
Γίνε μεγάλος υποστηρικτής και βοήθησε ένα παιδί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, ΕΔΩ